ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЖителі Рівненщини відмовляються від газу

Жителі Рівненщини відмовляються від газу

На Рівненщині у Дубровицькому районі, місцеве комунальне теплопостачальне підприємство за 5 років планує відмовитися від газу. Заміщати імпортний енергоресурс почали цьогоріч

Нині тут встановлюють 3 котли, які працюватимуть на відходах деревини, повідомляють у прес-службі Рівненської облдержадміністрації.

Водночас аби мати власну сировину, працівники підприємства засадили на 5 га розсадник енергетичної верби. Вже весною його площу збільшуватимуть до промислових масштабів.

Відтак, виробництво гігакалорії тепла обходитиметься в 4-5 разів дешевше, ніж із використанням газу, констатує директор КП «Теплосервіс» Микола Петрушко.

«За чотири роки ми розраховуємо збирати перший енергетичний врожай на власних полях. З одного гектара можна одержати до 30 тон деревини. А маючи власну сировину, встановлення енергоекономних котлів окупиться за один опалювальний сезон», - зазначив Микола Петрушко.

Економність опалення місцевою сировиною підтверджують і освітяни Дубровицького району. Завдяки відмові від імпортного енергоресурсу в деяких школах уже за перший місяць опалювального сезону вдалося зекономити півмільйона гривень.

 
Коментарі (0)