ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖителям Донбасу частково повертають воду

Жителям Донбасу частково повертають воду

В той час, як працівники ДТЕК повертають водопостачання частині міст Донецької області, деякі населені пункти залишаються без води, так як бойові дії не дають комунальникам змоги усунути несправності.

Фахівці ДТЕК відновили електропостачання Верхньокальміуської фільтрувальної станції в Донецьку. Зараз йде процес заповнення водопровідних вузлів Донецька для подальшого розподілу води населенню міста. Вода з'явиться у кранах мешканців Донецька орієнтовно через добу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі підприємства «Вода Донбасу».

Крім того, вчора ремонтним групам ДТЕК також вдалося подати напругу на Єнакіївську і Волинцевську фівальні станції. Вода найближчим часом з'явиться в кранах мешканців Єнакієва, Дебальцева, Вуглегірська. По причині виходу з ладу Кіровського водопровідного вузла на місто Кіровське вдасться подати лише 30% води. 
 
Також 4 вересня була запущена в роботу Грабовська фільтрувальна станція, тому жителям Сніжного вода буде подаватися в необхідному обсязі.
 
Електропостачання водопровідної насосної станції в Старобешеве відновлено. Запас води, що знаходиться у резервуарі, подається споживачам. Однак досі не вдалося відновити електропостачання основного водозабору цього населеного пункту - «Кипуча Криниця» через відновлення бойових дій.
 
Постійні обстріли не дають можливості ремонтній групі виконати роботи з запуску Новостожківського водопровідного вузла, з цієї причини жителі Тореза продовжують отримувати 10% від добової потреби води.
 
Крім того, сьогодні в 5:00 було знеструмлено Горлівську фільтрувальну станцію №1. Причини з'ясовуються.
 
Тривають бойові дії в районі Зуївки не дають можливість забезпечити нормальний режим роботи Ольховської фільтрувальної станції, тому жителі Харцизька та Жданівки отримують 10% від необхідного обсягу води.
 
Досі так і не вдалося відновити електропостачання насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу, так як через тривалі бойових дій немає можливості усунути пошкодження на підстанції в районі Ясинуватої. В результаті вода не подається на Великоанадольську і Червоноармійську фільтрувальні станції. Воду не отримують жителі Волновахи, Докучаєвська, Вугледара і поруч розташованих селищ, а також Красноармійська, Димитрова, Селидова, Гірника, Українська, Новогродівки, Білицька, Світлого, Водяного, Новодонецкого, Олександрівки. Добропілля і Білозерське забезпечуються водою в мінімальному обсязі з джерела «Золотий Колодязь». 
 
Донецька фільтрувальна станція, як і раніше не працює, тому немає води в Ясинуватій (частково), Авдіївці, Красногорівці, Мар'їнці, Старомихайловці, Спартаку, Верхнеторецьком, Червоному Партизані.
 
КП «Компанія «Вода Донбасу»» нагадує, що у зв'язку з безперервними бойовими діями в Донецькій області, перебоями в енергопостачанні, графіковою подачею води, а також частими ушкодженнями магістральних і комунальних водоводів настійно рекомендується кип'ятити воду протягом 5-7 хвилин.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Донецьк перейшов на технічну воду.
 
Коментарі (0)