ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖителям Русанівських садів «обрубали» врізки в каналізацію

Жителям Русанівських садів «обрубали» врізки в каналізацію

ПАТ "АК" Київводоканал "відключив несанкціоновані врізки в технічні колектори в районі Русанівських садів шляхом перекриття незаконно підключеної труби з використанням спеціального швидко застигає розчину

ПАТ "АК" Київводоканал "відключив несанкціоновані врізки в технічні колектори в районі Русанівських садів шляхом перекриття незаконно підключеної труби з використанням спеціального швидко застигає розчину.

 "З огляду на скарги місцевих жителів, які стверджували, що саме скиди з колекторів водоканалу забруднюють воду, ми перевірили технічні колектори Деснянської водопровідної станції методом телеінспекції - в трубу опускався спеціальний прилад з камерою. Так було виявлено 5 незаконних фекальних врізок в колектори", - розповів головний інженер управління експлуатації станції Олександр Пиндик.

Як правило, в приватних будинках відсутня централізована система водовідведення, тому власники деяких домогосподарств дачного масиву "Русанівські сади" замість облаштування вигрібної ями провели незаконне підключення каналізаційних трубопроводів до технічних колекторам "Київводоканалу", що не призначені для транспортування і скидання каналізаційних стоків.

"Там, де є садово-дачні забудова і проходить зливний колектор, дуже частина з'являються незаконні врізки. Люди не хочуть платити, але хочуть мати всі блага цивілізації. Неочищені стоки представляють серйозну небезпеку для навколишнього середовища і здоров'я людей, особливо дітей, які після купання в річці можуть підхопити кишкову інфекцію або навіть вірус гепатиту та інші хвороби ", - розповів заступник головного інженера управління експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій Андрій Кобзар.

При проведенні таких робіт, головну небезпеку становлять гази, які можуть зібратися в каналізаційних колодязях. Саме тому перед початком робіт повітря в колодязі аналізується фахівцями мобільно-рятувального центру ГСЧС, і тільки після їх дозволу співробітники водоканалу можуть приступити до роботи.

Фахівцям доводиться працювати у важких гумових костюмах, що особливо складно в спеку. До того ж діаметр колекторів становить 1200-1400 мм, тому пересуватися по ним можна тільки повзком.

Найближчим часом аналогічним методом буде відключено ще три врізки.

"Київводоканал буде подавати позови на порушників, так як втручання в мережу підприємства є злочином", - підкреслила начальник інформаційного управління підприємства Вікторія Яковлєва.

 

 
Коментарі (0)