ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитло для бездомних будуть друкувати на 3d-принтері

Житло для бездомних будуть друкувати на 3d-принтері

Американська компанія Icon, що спеціалізується на виготовленні будинків методом 3D-друку, побудує цілий квартал житла для бездомних

Американська компанія Icon, що спеціалізується на виготовленні будинків методом 3D-друку, побудує цілий квартал житла для бездомних.

Будівельна компанія, що займається виготовленням будинків в технології 3D-друку, називається Icon, і з моменту дебюту свого першого прототипу в Техасі в 2018 році, вона вже розгорнула діяльність в Латинській Америці, де будує перший в світі квартал будинків за допомогою 3D-друку.

Фірма використовує 3D-принтер Vulcan II для виробництва базових конструкцій простих будинків, а люди додають останні штрихи - такі як вікна, двері та покрівлю. Таким чином будівництво виходить значно більш дешевим та ефективним. Виготовлення першого прототипу будинку зайняло 48 годин, а його вартість склала 10 000 доларів США.

Квартал недорогих будинків, які компанія будує в Латинській Америці, призначений для сімей, які живуть менш ніж на 200 доларів в місяць, і, як очікується, стане перевіркою концепції рішення по доступному житлу в усьому світі.

А зараз Icon запускає новий проект - будинки в селі для бездомних в Остіні, штат Техас.

Проект очолюється місцевої некомерційною організацією Mobile Loaves & Fishes для бездомних і включатиме в себе більше 500 будинків на площі в 20 га. Icon приєднався на другому етапі проекту і збирається звести шість 3D-надрукованих будинків.

Ці будинки були спроектовані техаської фірмою Logan Architecture, і Icon вперше надрукує три одночасно, щоб продемонструвати ефективність своєї технології і додатково знизити витрати. Всі шість будинків будуть завершені до кінця року, а поки компанія вже завершила будівництво welcome-центру площею 46 кв. м, який був надрукований за 27 годин.

 

 

 
Коментарі (0)