ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитло в зоні АТО розпродають за копійки

Житло в зоні АТО розпродають за копійки

Ціни на квартири в зоні АТО знизилися в 2-3 рази. Жителі розпродають нерухомість в зв'язку з виїздом. Однак, пропозиції не користуються особливим попитом.

Ціни на нерухомість в зоні АТО катастрофічно просіли. Однокімнатні квартири в Донецьку можна придбати за 10-15 тис. дол., раніше їх ціна становила 30-45 тис. дол., «двушку» можна купити за 15-25 тис. Схожа ситуація в Луганську: за «однушку» просять в районі 10 тис. дол. Таку тенденцію на ринку нерухомості відзначають ріелтори, передають «Вести».

Однак, за словами ріелторів, на спеціальних сайтах з купівлі-продажу нерухомості бум. Всього за шість днів на найбільшому і популярному в Донбасі ресурсі з'явилось 15 тисяч оголошень. Кожне третє - з припискою: «Продаж в зв'язку з виїздом. Хороший торг».
 
«Але покупців небагато. Ринок буквально ліг. Якщо в травні-червні ще здійснювалися угоди, останній місяць буквально мертвий - колегам, які ще працюють в місті, доводиться дуже туго, - розповіла ріелтор Олександра Крижановська. - Вся справа в тому, що в місті ще будуть вестися бойові дії». Втім, якась кількість угод у місті відбувається. За деякими даними, за липень - початок серпня їх було не більше ста.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з кожним місяцем іпотечне кредитування втрачає прихильників. Так, в липні на таких умовах житло придбали лише 15 сімей.
 
Коментарі (0)