ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЖитлові квартали будуть мати більше простору для спортивних занять

Житлові квартали будуть мати більше простору для спортивних занять

З 1 вересня вступили в дію нові ДБН, які скасували обов'язкове проектування в житлових кварталах господарських майданчиків для чищення килимів і сушки білизни
З 1 вересня вступили в дію нові державні будівельні норми щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), які, зокрема, скасували обов’язкове проектування в житлових кварталах господарських майданчиків для чищення килимів та сушіння білизни.  
 
Натомість у 2 рази збільшені питомі розміри площ для відпочинку дорослого населення та у 10 разів — для занять спортом, про це повідомляє прес-служба міністерства.
 
Згідно з новим ДБН, питомі розміри майданчиків для відпочинку дорослого населення збільшились з 0,1 до 0,2 кв м на людину, для занять спортом — з 0,2 до 2 кв м на людину.
 
При цьому можливість проектувати господарські майданчики за необхідністю залишилась. Майданчики для господарських цілей можуть облаштовуватися на прибудинкових територіях на відстані не більше 100 метрів до найбільш віддаленого входу у будинок за рішенням органів місцевого самоврядування. Розрахунок — 0,1 кв. м на одну особу або 0,25 кв. м на одну квартиру.
 
ДБН «Планування і забудова територій» був розроблений ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» на заміну попередніх будівельних норм, що регулюють містобудування, які діяли ще з 1992 року.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)