ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлові метри не дотягують до річних норм

Житлові метри не дотягують до річних норм

Регіони повинні виконати в повному обсязі зобов’язання, взяті на себе щодо введення в експлуатацію житла в 2013 році. На сьогоднішній день в експлуатацію прийнято понад 10 млн метрів житла.

За даними Державної архітектурно-будівельної інспекції, станом на 18 грудня прийнято в експлуатацію 10,3 млн кв. метрів житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, за словами профільного Міністра Геннадія Темника, прогнозними показниками на 2013 рік передбачено ввести в експлуатацію 11 млн кв. метрів загальної площі житла. Для досягнення запланованого річного обсягу необхідно забезпечити прийняття в експлуатацію 776,5 тис. кв. метрів житла.

«Найбільші обсяги прийнятого житла зафіксовані у місті Києві – 1358 тис. кв. метрів, Київській області – 1317, АР Крим – 938 та Одеській області – 676 тис. кв. метрів житла. Найменші – у   Кіровоградській – 86 тис. кв. метрів, Черкаській – 105, Миколаївській – 110 та Житомирській – 132 тис. кв. метрів», - констатував Міністр.

Зокрема, Геннадій Темник закликав регіони виконати в повному обсязі зобов’язання, взяті на себе щодо введення в експлуатацію житла в 2013 році.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у січні-листопаді 2013 року  обсяг виконаних будівельних робіт підприємствами України склав 51,4 млрд гривень. Зокрема, по житловому будівництву обсяг виконаних будівельних робіт збільшився  на 8,3% порівняно з відповідним періодом 2012 року та склав  9 млрд грн.

 
Коментарі (0)