ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЖитлове будівництво зростає на мільярдних вкладеннях

Житлове будівництво зростає на мільярдних вкладеннях

Обсяг виконання будівельних робіт зріс у порівнянні із попередніми показниками. Окрім того, збільшується і фінансування галузі.

У січні-листопаді 2013 року  обсяг виконаних будівельних робіт підприємствами України склав 51,4 млрд. гривень. З них за листопад - 6,1 млрд грн, що на 5,7 % більше порівняно з попереднім місяцем. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, по житловому будівництву обсяг виконаних будівельних робіт збільшився  на 8,3% порівняно з відповідним періодом 2012 року та склав  9 млрд. гривень.

Як зазначили в Департаменті розвитку будівельної діяльності, ціноутворення та економіки будівництва Мінрегіону, на загальну тенденцію вплинуло скорочення будівництва нежитлових  будівель на 17,2% та інженерних споруд на 19%.

В порівнянні з відповідним періодом  минулого року зросли обсяги  будівельної продукції на підприємствах 6 із 27 регіонів країни: Івано-Франківської (на 19,2%), Черкаської  області (на 19,1%) та Херсонської   (на 15%) областей, м. Севастополя (на 11,2%), Одеської (1,3%)  області та  Автономної Республіки Крим (на 0,9%).

В розрізі регіонів найбільші обсяги будівельних робіт виконані у Донецькій області (6,5 млрд грн.), Дніпропетровській (4,3 млрд грн.), Одеській (3,5 млрд грн.)   та Харківській (3,2  млрд грн.) областях, що складає 55 % загального обсягу будівництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, за інформацією держстату, у січні–листопаді поточного року підприємства Києва виконали будівельних робіт на суму 10,7 млрд грн.

Згідно з даними, у житлове будівництво вклали 3,6 млрд грн, нежитлових будівель звели на 4,3 млрд грн, інженерних споруд – 2,8 млрд грн.

 
Коментарі (0)