ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлові програми чекають перегляду держбюджету

Житлові програми чекають перегляду держбюджету

У Держфонді сприяння молодіжному житловому будівництву сподіваються на повернення фінансування житловим програмам на рівні, який в них закладений.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву закликає уряд забезпечити фінансування практично заморожених житлових програм на рівні, передбаченому самими програмами. Зокрема, про це заявив директор Іпотечного центру в Києві та Київській області Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, - повідомляє «УНІАН».

«Програми в цьому році будуть перебувати в період стагнації. Але все-таки ми сподіваємося, що уряд і Верховна Рада при перегляді бюджету за результатами першого півріччя врахують пропозиції фонду, Мінрегіону і представників Міжнародного валютного фонду, які стосуються необхідності виділення асигнувань з бюджету на реалізацію цих програм, так як вони несуть і соціально-політичний ефект, і мають економічний ефект», - зазначив пан Комнатний.

За його словами, кошти, необхідні для реалізації програм, прописані в самих програмах, нічого більше для їх реалізації не потрібно.

«Ми будемо відстоювати позиції, затверджені самими програмами. Але буде ще краще, якщо ми зможемо відстояти ті показники, які були закладені у першій редакції держбюджету - 600 млн грн на пільгове молодіжне кредитування, 200 млн - на доступне житло, 300 млн грн - на здешевлення вартості іпотечних кредитів», - зазначив Сергій Комнатний.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на початку квітня уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

Повністю було скорочено фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається державна підтримка у вигляді 30% нормативної вартості житла. Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн грн до рівня 25,9 млн грн. На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн грн до рівня 110,2 млн грн.

 
Коментарі (0)