ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлове будівництво зростає на Півдні

Житлове будівництво зростає на Півдні

Житлове будівництво зміцнюється у регіонах. На Херсонщині майже на 20% зросли обсяги зданого в експлуатацію житла.

За січень-вересень 2013 року в області прийнято в експлуатацію 126,4 тис. кв. м загальної площі житла, що на 19,5% більше порівняно з відповідним періодом  минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі головного управління статистики у Херсонській області.

Так, за дев’ять місяців поточного року обсяги прийнятих в експлуатацію житлових будинків зросли у Білозерському, Великоолександрівському, Каланчацькому, Новотроїцькому, Цюрупинському районах та містах Херсоні, Новій Каховці.

Крім того, зросли у 7,4 раза обсяги прийнятих в експлуатацію багатоквартирних житлових будинків.

У Херсоні прийнято в експлуатацію 47,5% від загального обсягу житла, ще 38,1% – в Білозерському, Генічеському, Голопристанському, Цюрупинському районах та м. Новій Каховці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вцілому в секторі житлового будівництва  України за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, такий результат став можливим, у першу чергу, за рахунок коштів населення та реалізації державних житлових програм, за якими в поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту, буде залучено 2 млрд .

 
Коментарі (0)