ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівництво житла забирає більше грошей

Будівництво житла забирає більше грошей

У секторі житлового будівництва спостерігається пожвавлення. Такі висновки можна зробити, порівнюючи грошові витрати на будівництво житла протягом останніх років.

У секторі житлового будівництва за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, такий результат став можливим, у першу чергу, за рахунок коштів населення та реалізації державних житлових програм, за якими у поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту, буде залучено 2 млрд грн.

Посадовець зазначив, що на сьогодні в цілому за всіма програми у бюджеті передбачено 718 млн грн, профінансовано 488 млн грн та оплачено казначейством 272 млн грн або 38% від передбаченого обсягу.

Ще однією позитивною складовою у секторі житлового будівництва Міністр назвав розгортання індивідуального житлового  будівництва на підставі будівельного паспорту, що стало можливим завдяки дерегуляції.

«Таке право отримали близько 60 тис. забудовників, що крім забезпечення населення житлом, має соціально-економічний ефект - додаткові робочі місця будівельникам та виробникам будівельних матеріалів», - сказав очільник Мінрегіону.

Однак, за словами Міністра, індивідуальне житлове будівництво стримується  складністю процедур виділення земельних ділянок.

«Міністерство за дорученням Уряду завершило роботу по актуалізації існуючих генеральних планів. Наразі  організована робота  по їх оновленню, що дасть можливість передбачити містобудівною документацією території для індивідуальної забудови», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, позитивні зміни в будівельній галузі допомогли підняти Україну на 145 пунктів за критерієм отримання дозволів на будівництво в рейтингу «DoingBusiness-2014».

 
Коментарі (0)