ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитловий фонд отримає друге життя

Житловий фонд отримає друге життя

Столиця випробовує пілотний проект реконструкції районів застарілого житла. На сьогодні в експлуатацію уведено 3 житлових будинків проекту.

У Києві реалізується пілотний проект з реконструкції кварталів застарілого житла. Мова йде про забудову території мікрорайону, обмеженого вулицями Попудренка, Мініна, Червоноткацькою та Червоногвардійською у Дніпровському районі столиці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Як зазначається, до 2020 року на території мікрорайону передбачено побудувати 12 житлових будинків  на 3755 квартир загальною площею 232,5 тис. кв. метрів.

Зокрема, на сьогодні введено в експлуатацію 3 житлові будинки на 575 квартир загальною площею 48,9 тис. кв. метрів. Готується до введення в експлуатацію до кінця поточного року житловий будинок на 193 квартири загальною площею 12,0 тис. кв. метрів. У 2014 році планується ввести в експлуатацію ще 2 житлові будинки на 408 квартир.

Вцілому з мікрорайону у 2004 – 2013 роках з ділянки забудови повністю відселені мешканці 14 житлових будинків, для переселення яких надано 426 квартир загальною площею  30,5 тис. кв. метрів. Наразі необхідно переселити ще 370 сімей.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у Мінрегіоні планували до кінця поточного року закінчити роботу над моделлю пілотного проекту з реконструкції застарілого житлового фонду.

«До кінця року ми її презентуємо і плануємо, що на початку 2014 року перейдемо до реалізації пілотного проекту», - зазначав Міністр Геннадій Темник.

 
Коментарі (0)