ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЖитомир поповнився комунальною технікою

Житомир поповнився комунальною технікою

Нова комунальна техніка Житомира забезпечить ефективнну роботу над благоустроєм, а також роботу однієї з котелень міста.

Житомир придбав щепоріз - машину, що переробляє гілля у тирсу. Один автомобіль перевозить стільки тирси, скільки у вигляді гілля треба завантажувати 8-10 аналогічних одиниць транспорту. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Житомирсьої міської ради. 

Так, за словами заступника житомирського міського голови Володимира Кропивницького, програма соціально-економічного розвитку міста на наступний рік передбачає закупівлю щепорізу, адже щороку тільки КП «Зеленбуд» зрізає і вивозить по Житомиру 1200-1500 м.куб. гілля.

Перероблене гілля (тирсу) використовують у котельнях КП «Зеленбуд». У 2014 році заплановано закупити додатково котли для підприємства, щоб створювати теплиці і вирощувати багаторічні рослини для  Житомира.
 
«Ми хочемо використовувати найбільш енергоефективне обладнання з найменшими затратами. Для цього розглянемо всі пропозиції від виробників і проведемо тендер», – зазначив Володимир Кропивницький.
 
Як повідомляється, таке обладнання коштує від 100 до 500 тис. грн. В середньому, щоб прибрати вулицю від зайвого гілля, треба два тижні. За допомогою цієї техніки здійснити таку процедуру можна протягом одного робочого дня.
 
Коментарі (0)