ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЖитомир рятують від МАФів

Житомир рятують від МАФів

З житомирських вулиць зникають незаконно встановлені тимчасові споруди. Так, на тижні зі Старого бульвару було демонтовано два десятки МАФів. Місцева влада запевняє, роботи продовжуються.

У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд. Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом міської ради, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, від малих архітектурних форм, що встановлені самовільно або з відхиленнями від дозвільної чи погоджувальної документації, звільнено Старий Бульвар. Там демонтовано 4 МАФи. Ще одну тимчасову споруду її власник вивіз власноруч. Втім, залишається ще кілька тимчасових споруд, з демонтажем яких виникли певні складнощі.

«Є малі архітектурні форми, в яких вже зроблені фундаменти. Тому виникають певні правові колізії. У разі демонтажу таких форм буде порушено  власне конструкцію. Після чого її власники можуть пред’являти претензії до міської влади стосовно завдання шкоди їх майну. Це питання буде окремо опрацьоване на виконкомі» - підкреслюється у повідомленні.
 
Зауважимо, власникам незаконно встановлених тимчасових споруд були направлені листи з вимогою добровільно демонтувати конструкції. Частина підприємців  вимогу виконала. Інші тепер повинні будуть сплатити штрафи та покрити втрати комунального підприємства «Інспекція з благоустрою», яке здійснювало демонтаж.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконкому демонтажу підлягають 84 тимчасові споруди. Тож, робота триває.

 
Коментарі (0)