ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомирщина переходить на газову альтернативу

Житомирщина переходить на газову альтернативу

За рік на Житомирщині було переведено на альтернативні види палива три десятки котелень бюджетної сфери. Місцева влада не має наміру зупинятися на досягнутому.

Відповідно до Регіональної програми підвищення енергоефективності на 2010-2014 роки, впродовж 2013 року в Житомирській області переведено на альтернативні види палива 30 котелень бюджетної сфери. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

На сьогоднів області діє 13 підприємств з виробництва альтернативних видів палива. Протягом І півріччя 2013 року ці підприємства виготовили 36 тис. тонн твердого біопалива. Потужності підприємств розраховані на 150 тис. тонн палива.

Питання розвитку альтернативної та поновлювальної енергетики, збільшення використання альтернативних видів палива у виробництві теплової енергії залишаються одними з пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації.

Нагадаємо, протягом року у сфері теплоенергетики впроваджено 1,8 тис. енергоощадних проектів, з яких 1,4 тис. - проекти з модернізації та реконструкції обладнання, яке експлуатується, 435 - проекти із заміщення споживання газу альтернативними видами палива.

 
Коментарі (0)