ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомирські енергетики вибивають борги з водоканалу

Житомирські енергетики вибивають борги з водоканалу

Енергетики знову попереджають про відключення Житомирського водоканалу, мер називає це провокацією.

Енергетики знову попереджають про відключення Житомирського водоканалу, мер називає це провокацією.

18 квітня перед початком засідання виконкому Житомирської міськради мер Володимир Дебой повідомив, що вчора прийшло попередження від приватної акціонерної компанії «Житомиробленерго» про відключення Житомирського водоканалу від електропостачання 18 квітня.

Пан Дебой поінформував, що вже підготовлена урядова телеграма на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова про неприпустимість цього відключення.

«Хочемо звернути увагу жителів міста на те, що в змінах до бюджету України, які підписав Президент, передбачена різниця в тарифах на погашення заборгованості за електричну та теплову енергію. І, відповідно, ці гроші (борг водоканалу), про які ми говорили дуже довго, будуть компенсовані як різниця в тарифах. Ми вважаємо неприпустимим дії енергетиків з відключення міста від водопостачання та водовідведення. Наша позиція - водопостачання повинно бути надійним для міста. Люди і підприємства платять сьогодні стовідсотково. Будь-які дії сьогодні обленерго щодо відключення водоканалу будуть сприйняті нами всіма як провокація і нерозуміння. Я сподіваюся, що вода буде і вона не буде відключена», - сказав Володимир Дебой.

В той час, в «Житомиробленерго» повідомили, що питання відключення водоканалу вирішують власники компанії.

«Якщо пан Дебой вважає, що відключення водоканалу - це провокація, то він повинен знати, що 30 млн грн боргу - ось це провокація. Житомирський водоканал за час мерства пана Дебоя не платить за енергію практично взагалі і недостатня компенсація різниці в тарифах - це не причина. Треба платити за енергію з того, що є. Адже оплата населення становить 100%. Вся справа в тому, що і на водоканалі і в місті немає господаря», - сказав представник« Житомиробленерго».

Нагадаємо, що 27 березня внаслідок заборгованості КП «Житомирводоканал» перед ПАТ «Житомиробленерго» в Житомирі були відключені від енергопостачання чотири станції третього підйому.

Джерело - Житомир Інфо

 
Коментарі (0)