ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЖитомирські водоканалівці «обхитрили» державу на п'ять мільйонів

Житомирські водоканалівці «обхитрили» державу на п'ять мільйонів

КП «Житомирводоканал» отримав від держави зайвих 5,4 млн грн. Субвенції з держбюджету були виділені для погашення заборгованості з різниці в тарифах. Про порушення посадовців вже повідомлено Прокуратуру області.

КП «Житомирводоканал» зайво отримало з державного бюджету 5,4 млн грн, призначеної для погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання, що надавались населенню. Про це повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Зазначається, що посадовці Водоканалу до фактичних витрат із надання послуг для населення протягом  2012–2014 рр. безпідставно включили витрати за послуги зі збільшення тиску холодної води в багатоповерхових будинках підвищувальними установками, оплату за які здійснено бюджетним коштом. Завдяки таким діям підприємство зайво отримало 3,8 млн грн.

Окрім того, ще понад 1,6 млн грн. «Житомирводоканал» отримало в результаті включення до фактичних витрат із надання послуг водопостачання для населення витрати з амортизації об'єктів основних засобів, які отримані безоплатно.

Про такі дії КП «Житомирводоканалу» повідомлено Прокуратуру Житомирської області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Одеській області підрядні організації завищили вартість своїх послуг з проведення ремонтних робіт. У зв’язку з цим Південно-Східне територіальне квартирно-експлуатаційне управління переплатило ремонтникам більше 3 млн грн.

 
Коментарі (0)