ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЖитомирська прокуратура завадила незаконній передачі котельні під заставу

Житомирська прокуратура завадила незаконній передачі котельні під заставу

За адміністративним позовом прокурора в судовому порядку скасовано рішення Житомирської міської ради, яким погоджено дозвіл орендному підприємству теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» на відкриття банківської кредитної лінії під заставу котельні.

Прокуратура Житомира завадила незаконній передачі котельні вартістю 14,7 млн грн. в забезпечення банківського кредиту.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

За адміністративним позовом прокурора м.Житомира в судовому порядку скасовано рішення Житомирської міської ради (від 17 серпня 2007 року), яким погоджено дозвіл орендному підприємству теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» на відкриття банківської кредитної лінії під заставу котельні.

Позиція прокуратури ґрунтувалася на тому, що згідно з чинним законодавством України, об'єкти інженерної інфраструктури та благоустрою міст, є комунальним майном загальнодержавного значення, що не підлягає приватизації та передачі під заставу, а тому рішення міськради є незаконним. Таким чином, втручання прокуратури попередило передачу в іпотеку котельні балансовою вартістю понад 14, 7 млн грн., яка забезпечує теплопостачання міста Житомира.

Як повідомлялося раніше, 30 серпня 2007 року був укладений кредитний договір між АПТС «Житомиртеплокомуненерго» і «Західінкомбанком» на кредитну лінію в 10 млн грн., строком на 5 років (до серпня 2012). Згідно з угодою, поручителем виступала мерія Житомира. Під заставу банку заклали все обладнання і будівлю самої котельні № 6 по вул.Жуйко.

Джерело - Житомир.info
 

 
Коментарі (0)