ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЖитомирський водопровід створює проблеми

Житомирський водопровід створює проблеми

Житомиряни скаржаться з приводу якості питної води, та ефективності її постачання.

Про це «У.К.» повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Подібна ситуація склалася через зношеність водопровідних труб, у місті майже щоденно виникає до 10 аварій на водопроводах. На ліквідацію аварійних ситуацій витрачаються значні матеріально-технічні ресурси водоканалу, що спричиняє значні незручності з водопостачання та в окремих випадках впливає на якість води, що надходить до споживачів» - пояснюють в мерії та повідомляють, що вода, яка виходить з очисних споруд водопровідного комплексу станції другого підйому комунального підприємства «Житомирводоканал», відповідає діючим санітарним нормам, а контроль за якістю води ведеться цілодобово.

Під час проведення ремонтних робіт згідно технологічного регламенту проводиться відключення окремих районів, будинків, об’єктів. В цей час відбувається типове погіршення фізичних характеристик води, підвищена каламутність, погіршення прозорості (кольористість чи забарвлення), що створює додаткові незручності для місцевих жителів.

Крім того, упродовж вересня водокал проводить сезонне промивання та дезінфекцію тупикових водопровідних мереж міста, що теж може створити ймовірні незручності як і у якості води загалом так і у стабільності водопостачання. 

 
Коментарі (0)