ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЖКГ без надії на зміни - опитування

ЖКГ без надії на зміни - опитування

Українці переконані, - новий парламент не принесе жодних змін у житлово-комунальну сферу.

28 жовтня в Україні пройшли парламентські вибори. Громадяни нашої країни мізкували, якій партії, якому депутату краще надати зелене світло до лав Верховної Ради своїм голосом.

Так, станом на сьогодні, ЦВК опрацювала 99,95% виборчих протоколів.

За даними електронної системи «Вибори-2012», оприлюдненими на офіційному сайті ЦВК, Партія регіонів наразі набирає 30,00% голосів виборців, ВО «Батьківщина» - 25,53%, «УДАР» - 13,96%, КПУ - 13,18% і ВО «Свобода» - 10,44%.

Решта партій не змогли наблизитися до прохідного 5-відсоткового бар'єру.

Проте перемога на виборах – це лише пів справи. Головним залишається питання, що чекає на кожного з нас опісля них, зокрема і у сфері ЖКГ?

Адже, нагадаємо, як повідомляла «У.К.» раніше, усі політичні сили, які обрала народна більшість, так чи інакше мають намір завершити реформу ЖКГ, однак ніхто з них поки не має чіткого уявлення про те, як її провести.

Що думають з цього приводу пересічні громадяни, чого очікують від складу нового парламенту у сфері ЖКГ? – ІА «Україна Комунальна» поцікавилося у своїх читачів.

Опитування проходило на електронних шпальтах агенства в період з 29 жовтня по 5 листопада.

Як виявилося, більшість українців (64%) настільки розчарувалася у сьогоднішньому дні, що вже нічого не очікує, мовляв, хто б не прийшов до парламенту подальший перебіг подій спрогнозований і не залежить від правлячої політичної сили. Меншість (36%) розгубилася у своїх очікуваннях. Так, 9% опитаних гадають, що зміна парламенту принесе спрощення процедури переходу на автономне опалення, 8% - прийняття законів, які вплинуть на підвищення тарифів, 6% - прийняття нового адекватного закону «Про ОСББ», 5% - збільшення коштів бюджету на капітальні ремонти житлових будинків, 4% - невиконання обіцянок щодо здешевлення вартості послуг, 3% - монетизацію пільг, по 1% громадян очікують скорочення фінансування ЖКГ та примусу встановлення лічильників за свої кошти, і зовсім ніхто не сподівається на те, що новий парламент якось вплине на закоренілі проблеми, наприклад, збільшення виплати субсидій для сплати за послуги ЖКГ.

Отож, для когось вибори – це зміни, для українців – це час, коли усі головні проблеми залишаються на своїх місцях.

 
Коментарі (0)