ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЖКГ поглинає іноземні кредити

ЖКГ поглинає іноземні кредити

На модернізацію українського ЖКГ спрямовуються мільярди іноземних кредитних коштів. Уряд звітує про роботу з покращення водопостачання, водовідведення, впровадження енергозберігаючих технологій.

У модернізацію житлово-комунального господарства спрямовано понад 3 мільярди гривень  іноземних кредитів. Зокрема, наразі уряд веде роботи щодо реалізації ще 5 проектів на суму майже 10 мільярдів гривень спільно з міжнародними фінансовими організаціями. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула.

Зокрема, реалізується спільний зі Світовим банком проект розвитку місцевої інфраструктури на суму 140 млн дол.  У рамках проекту вже замінено майже 50 км водопровідно-каналізаційних мереж, реконструйовано 408 насосних та каналізаційних станцій (із запланованих 460) у 14 містах.

У Миколаєві реалізується проект Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) з модернізації систем водопостачання та водовідведення на суму понад 31 млн євро.

Третій проект - «Модернізація теплопостачання, водовідведення та енергозбереження» реалізується в Україні спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 147,5 млн євро у 8 містах.

На сьогодні ведуться переговори про залучення 10 млрд грн. для ряду проектів у рамках співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями. Вони стосуються підвищення якості муніципальної інфраструктури міст України, а саме – систем водопостачання та водовідведення, теплопостачання, енергоефективності житлових будинків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у сфері ЖКГ ініційовано нові масштабні проекти: «Розвиток міської інфраструктури-2» та «Проект підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, перший проект передбачає фінансування у розмірі до 300 млн дол., другий - 350 млн дол. .

 
Коментарі (0)