ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ ЖКГ направлять мільйонні інвестиції

У ЖКГ направлять мільйонні інвестиції

У ЖКГ ведеться робота щодо впровадження нових інвестиційних проектів. Зокрема, наразі урядом ініційовано низку нових проектів, які передбачають залучення іноземних коштів.

У сфері ЖКГ ініційовано нові масштабні проекти: «Розвиток міської інфраструктури-2» та «Проект підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, перший проект передбачає фінансування у розмірі до 300 млн дол. США Він складається із декількох субпроектів у сфері водопостачання, водовідведення та поводження з твердими побутовими відходами на 9 комунальних підприємствах Києва, Харкова, Донецька, Кіровограда, Житомира, Краматорська, Коломиї, Тернополя. Початок його реалізації - 2014 рік, завершення - 2020 рік.

«Другий проект передбачає фінансування в розмірі 350 млн дол. США. Термін реалізації теж 2014-2020 роки», - поінформував Геннадій Темник.

Також, за словами Міністра, Мінрегіоном спільно с Європейським інвестиційним банком підписано Декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері фінансування інвестиційних проектів муніципальної інфраструктури,  в якій заявлена сума інвестицій складає 800 млн євро. Напрямки фінансування – теплопостачання, водопостачання та водовідведення, поводження з твердими побутовими відходами, вуличне освітлення, енергоефективність громадських будівель.

«Мінрегіон отримав 172 заявки від українських підприємств для участі у проекті. Загальна сума заявок складає 2,3 млрд євро», - сказав Міністр.

Спільно з ЄБРР готується до впровадження проект «Модернізація інфраструктури теплопостачання у Донецькій області» Загальна вартість проекту складає 31 млн дол. США. Мета цього проекту, як сказав Міністр, - зниження споживання енергоресурсів до 30% за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій.

А спільно із Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) Мінрегіон впроваджує Програму «Демо-Україна» на суму 10 млн євро, які спрямують на демонстраційні енергоефективні проекти у секторі теплопостачання.

Так, серед найбільш активних областей України з впровадження проектів міжнародних фінансових організацій є Дніпропетровська, Донецька та Івано-Франківська області.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов заявляв,  що кредити, які видаються українським підприємствам комунальної галузі для їхньої модернізації, мають бути спрямовані на зменшення собівартості комунальної послуги. І саме за рахунок цієї економії стає можливим підвищення якості послуги та повернення кредиту без збільшення тарифу.

 
Коментарі (0)