ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЖКГ рятується міжнародними позиками

ЖКГ рятується міжнародними позиками

Українські теплокомуненерго отримали можливість залучити кошти міжнародних фінустанов на модернізацію основних потужностей. Майже 400 млн. дол. кредиту підприємствам запропоновано під пільгові відсотки.
Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) надасть Україні кредит у розмірі 382 млн дол. для реалізації інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», що передбачає модернізацію 10 комунальних теплопостачальних підприємств.
 
Про це «Україні Комунальній» повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Угоду з МБРР було досягнуто в результаті проведених переговорів урядовою делегацією України під головуванням заступника Міністра Григорія Семчука
 
Нагадаємо, в лютому поточного року уряд заявив про намір залучити 382 млн дол. від МБРР та «Фонду чистих технологій» банку для реалізації проекту. Про те, що Мінрегіон проводить відповідні переговори «Україні Комунальній» в інтерв'ю підтвердив і Віце-прем'єр - Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в рамках реалізації проекту банк виділить для підприємств-учасників 382 млн дол. під 0,59% річних строком на 18 років з відстрочкою платежу на 5 років. 
 
Для участі в проекті МБРР і Мінрегіон відібрали 10 підприємств теплокомуненерго: «Вінницяміськтеплоенерго», «Міськтепловоденергія» (Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл.), «Харківські теплові мережі», «Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Миколаївоблтеплоенерго», «Херсонтеплоенерго», «Дніпротеплоенерго», «Кіровоградтепло», «Донецькміськтепломережа» і «Чернігівська ТЕЦ».
 

За попередніми підрахунками, реалізація проекту дозволить скоротити споживання газу на 3,2% (47 млн куб. м/рік), а виробничі витрати підприємств - на 11% (467 млн грн/рік). 

 
Коментарі (0)