ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЖінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі

Жінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі

Відповідний законопроєкт №4174 розглянув комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
В Україні жінкам з дітьми до трьох років та вагітним можуть дозволити працювати вночі. Відповідний законопроект №4174 розглянув комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, про це повідомляє пресслужба ВР.
 
Відповідно до закону, не допускається залучення до робіт у нічний час, до надурочних робіт і робіт у вихідні дні і направлення у відрядження вагітних і жінок з дітьми у віці до трьох років без їх письмової згоди. На відміну від чинного в даний час повної заборони.
 
Документ пропонує визначити в ЗУ "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" поняття "неоплачувану уходовой працю" і повноваження спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
 
Цей орган буде організовувати наукові та експертні дослідження з оцінки вартості неоплачуваної уходовой праці, як діяльності жінок і чоловіків, з метою зменшення розриву в оплаті праці.
 
Закон визначає поняття домашньої праці. Зазначено, що це спрямована на обслуговування домашнього господарства (сім'ї) робота, яку виконує людина у віці від 16 років на підставі трудового договору регулярно і на професійній основі.
 

Цей договір може бути розірваний у будь-який час за згодою сторін за умови попередження про це не менш ніж за два тижні. Особливості регулювання домашньої праці визначають умови трудового договору. 

 
Коментарі (0)