ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЖорсткі реформи піднімуть тарифи на газ

Жорсткі реформи піднімуть тарифи на газ

У майбутньому українці не будуть жити краще: новопризначений уряд піде на найжорсткіші реформи, які у перші чергу, загрожують населенню підвищенням тарифів на газ.

Уряд України піде на найжорсткіші реформи для того, щоб виконати умови Міжнародного валютного фонду для відкриття нової програми Standby. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, - повідомляє «Укрінформ».

«Я мав сьогодні телефонну розмову з Крістін Лагард. Єдине, що можу задекларувати, цей уряд виконає всі умови МВФ по тій простій причині, що у нас немає іншого виходу», - зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, Кабінет Міністрів піде на підвищення тарифів на газ для населення, жорсткі реформи, які стосуються соціального сектору.

«Умова - гнучке курсоутворення - вже виконана», - зауважив Прем'єр-міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна», постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше раніше заявляв, що фонд не наполягає на одномоментному збільшення тарифів в Україні на 40%, а рекомендує підвищувати їх до економічно обґрунтованого рівня поступово, у кілька етапів протягом кількох років.

При цьому, він наголосив дуже важливий аспект рекомендацій МВФ, який дуже часто забувають вказувати - одночасно з поступовим підвищенням тарифів МВФ рекомендує компенсувати його наслідки, тобто посилити адресну соцдопомогу тим, хто найбільше потребує таких субсидій.

 
Коментарі (0)