ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗима додала роботи кіровоградським комунальникам

Зима додала роботи кіровоградським комунальникам

До КП «Кіровоградське ВКГ» поступило 226 заявок щодо поривів та аварійних ситуацій (з них – 35 приватний водопровід) і 212 з них вже ліквідовано

В умовах складної синоптичної ситуації (особливо у лютому місяці) підприємствам ЖКГ Кіровограда активніше, ніж в минулому році, довелося виконувати аварійні роботи.

Про це 12 березня повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міськради Олександр Головченко, інформує прес-служба.

За його словами, до КП «Кіровоградське ВКГ» поступило 226 заявок щодо поривів та аварійних ситуацій (з них – 35 приватний водопровід) і 212 з них вже ліквідовано.

Таким чином, на сьогодні забезпечено усунення 93,8% всіх аварійних ситуацій, що виникли у період сильних морозів. На контролі залишаються 14 заявок, які будуть виконані протягом поточного тижня.

Порівняно з аналогічним періодом 2011 року, коли кількість аварійних ситуацій складала лише 95, кількість аварій на водопровідних мережах міста в 2012 році збільшилась у 2,4 рази, що є наслідком довготривалих морозів та значної зношеності мереж.

Крім цього зафіксовано 196 скарг на відсутність води по причині замерзання водопроводів (з них на приватних водопроводах – 139 скарг або майже 71%). Значний показник замерзання водопроводів викликаний суттєвими порушеннями технічних умов при будівництві приватних водопроводів (зокрема глибини прокладання).

До теплогенеруючих організацій (КП «Теплоенергетик» та ТОВ ЦНТІ «Унга») надійшло 59 заявок щодо поривів та аварійних ситуацій (з них 37 – КП «Теплоенергетик», 22 – ТОВ ЦНТІ «Унга»), всі з яких повністю виконані.

Проте слід зауважити, підкреслив Олександр Головченко, що у 40% випадків аварій на теплових мережах були встановлені хомути з метою недопущення зупинок теплових мереж в дуже сильні морози. Повноцінні ремонти зазначених трубопроводів заплановані на міжопалювальний період та будуть розпочаті вже наприкінці квітня.

Найбільше звернень громадян, за словами О.Головченка, надійшло до ЖЕКів та КРЕПів – загальною кількістю 3158. У 3156 випадках аварійні ситуації були ліквідовані. На 2 об’єктах продовжуються роботи – вул. Радянська,4 ремонт каналізації планується завершити до 15 березня, та на вулиці Бєляєва, 29 корп. 2 теж триває ремонт каналізації, який планується завершити до 1 квітня.

Крім цього, продовжуються роботи ВАТ «Кіровоградобленерго» по ремонту кабелю електроживлення будинків КРЕПу № 3 за адресами вул. Роднікова, 76, 78 та 80. Будинки забезпечені електропостачанням. Роботи планується остаточно завершити до 1 квітня.

Серед ЖЕКів та КРЕПів найбільше заявок (більше 89% від загальної кількості по місту) надходило до ЖЕК № 10 – 1597 (50,6%); ЖЕК № 12 – 631 (20,0%) та ЖЕК № 7 – 589 (18,7%).

По завершенню осіннього-зимового періоду, пообіцяв Олександр Головченко, на підставі аналізу аварійних ситуацій буде складено план-графік щодо ремонтних робіт, спрямованих на запобігання повторному виникненню аварій на внутрішньобудинкових мережах.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)