ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Зима на Донбасі «вдарить» по держбюджету

Зима на Донбасі «вдарить» по держбюджету

На забезпечення жителів Донбасу в опалювальний сезон теплом та фінансування регіону, держава витратить із бюджету кругленьку суму. Та це не стане причиною відключення на тимчасово підконтрольних бойовикам територіях газу та світла.

Уряд планує витратити близько 1 млрд доларів на фінансування Донбасу та забезпечення жителів регіону теплом, світлом та газом. Про такі підрахунки повідомив Прем’єр - міністр Арсеній Яценюк, передає «Укрінформ».

За словами чиновника, обсяги споживання природного газу жителями Донбасу наразі становлять 300 млн кубометрів на місяць.

«Обсяги споживання природного газу два місяці тому були 200 млн куб. м на місяць, зараз це 300 млн куб. м газу на місяць. Я плюс-мінус підрахував, що за опалювальний сезон сума по газу, електроенергії і виплаті пенсій може сягнути 1 млрд доларів США», - зазначив Прем’єр.

Окрім цього, пан Яценюк заявив, що відключати світло та газ жителям на тимчасово непідконтрольних українській владі  територіях не можна.

«Ми не можемо спровокувати там гуманітарну катастрофу... Але ті суми коштів, які законсервовані урядом на виплату пенсії, пільг, дотації, будуть незахищені і незахищені статті за видатками місцевих бюджетів Донецької і Луганської областей на тих територіях, які ми тимчасово не контролюємо, будуть зменшені на вартість газу та електроенергії. Мені здається, що це справедливо», - сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна і Німеччина у січні підготують заяву про надання Берліном незв'язаного кредиту для відновлення інфраструктури Донбасу та угоду про надання урядом Німеччини урядових гарантій під кредит.

 
Коментарі (0)