ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗимова безпека обійдеться у мільйони гривень

Зимова безпека обійдеться у мільйони гривень

Ліквідація зимових колапсів коштуватиме мільйони гривень. Уряд виділив ДСНС кошти на усунення та попередження надзвичайних ситуацій взимку.

Кабінет міністрів виділив 20 млн грн. Державній службі з надзвичайних ситуацій для здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період. Зокрема, про це йдеться в урядововму розпорядженні уряду № 914-р.

Також Кабмін доручив затвердити у триденний строк за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних із здійсненням заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на сьогодні в регіонах підготовлено до роботи у зимовий період більше 6 тисяч одиниць спеціалізованої комунальної техніки.

Так, за словами профільного Міністра Геннадія Темника, наявна техніка, що знаходиться в автопарках комунальних служб застаріла,  але відремонтована та у разі виникнення надзвичайних ситуацій, готова вийти на дороги.

«Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в регіонах вже зараз укладено договори з підприємствами та організаціями усіх форм власності на залучення  близько 4,5 тисяч одиниць додаткової спеціалізованої техніки, насамперед будівельної, яка у разі потреби буде готова негайно приступити до роботи», - зазначив Геннадій Темник.

 
Коментарі (0)