ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Зимовий газовий пакет» затримається до літа

«Зимовий газовий пакет» затримається до літа

«Нафтогаз» та «Газпром» вирішили продовжити умови постачання природного газу згідно з положеннями «зимового газового пакету», підписавши тимчасову угоду. Відтак, «блакитне» паливо з надходитиме в Україну на умовах «зимового пакету» до початку літа.

НАК «Нафтогаз» та ВАТ «Газпром» підписали угоду, яка продовжує дію «зимового газового пакету» до кінця 2 кварталу, тобто до червня. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

У НАКу зазначили, що технічна угода про продовження основних брюссельських домовленостей врегулює поставки природного газу з Російською Федерацією до підписання наступної тимчасової угоди.

«Очікувана розрахункова ціна для «Нафтогазу» на другий квартал складатиме 248 дол. США за тис. куб. м», - йдеться у повідомленні.

Відтак, у «Нафтогазі» сподіваються, що підписання наступної угоди встановить основні умови газових поставок російського «блакитного» палива на період до винесення рішення Стокгольмського арбітражного суду.

«Основою торгівлі газом мають бути комерційні принципи. Продовження зимового пакету на три місяці дає сторонам додатковий час, аби виробити більш довгострокове рішення. Ми вдячні Європейській комісії за допомогу в організації переговорів та підтримку нашого прагнення побудувати відносини між сторонами на прозорих ринкових умовах», – сказав голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Нагадаємо, що Росія продовжила дію знижки на газ для України на три місяці. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову від 31 березня №295 про надання Україні знижки на газ у другому кварталі цього року в розмірі експортного мита, але не більше 100 дол. за тис. куб м.

 
Коментарі (0)