ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія погодилася надати Україні знижку на газ

Росія погодилася надати Україні знижку на газ

Росія продовжила дію знижки на газ для України на три місяці. Таке рішення було прийнято під час зустрічі Прем’єра та Президента Російської Федерації.

Росія надасть Україні знижку на газ, яка діятиме три місяці. Про це заявив Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з Прем’єром Дмитром Медведєвим, передає прес-служба російського уряду.

Напередодні «Газпром» попросив уряд Росії продовжити пільгові поставки палива. У Києві раніше заявляли, що можуть припинити його закупівлі.
 
Президент Росії Володимир Путін підтримав рішення про продовження на другий квартал пільгової ціни поставок газу в Україну. 
 
Глава російського уряду на зустрічі зазначив, що уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони за умови, що Україна буде дотримуватися всіх положень контракту. 
 
«Давайте так і зробимо», - сказав у відповідь пан Путін.
 
Як відомо, вартість російського газу для України в період з листопада 2014 року по квітень 2015 року регулюється так званим «зимовим пакетом», підписаним у результаті брюссельських домовленостей України, Росії та Єврокомісії. Термін дії пакета закінчився 31 березня. 
 
Пізніше стало відомо, що Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову від 31 березня №295 про надання Україні знижки на газ у другому кварталі цього року в розмірі експортного мита, але не більше 100 дол. за тис. куб м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» підтримує пропозицію Єврокомісії щодо продовження дії «зимового пакету» до кінця наступного осінньо-зимового періоду.
 
Коментарі (0)