ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ'явилася петиція із закликом заборонити імпорт електроенергії з Росії

З'явилася петиція із закликом заборонити імпорт електроенергії з Росії

На сайті президента Володимира Зеленського з'явилася петиція із закликом заборонити імпорт електроенергії з Росії, який уже обурив народних депутатів
На сайті президента Володимира Зеленського з'явилася петиція із закликом заборонити імпорт електроенергії з Росії, який уже обурив народних депутатів.
 
Автор петиції президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець.
 
Олександр Трохимець на своїй сторінці в Фейсбуці роз'яснив, що імпорт був дозволений завдяки поправці голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса.
 
Запропонована Герус поправка говорить: "Весь обсяг електричної енергії, що імпортується з країн, які не є сторонами Енергетичного співтовариства, продається виключно на ринку" на добу вперед "і балансує ринку".
 
Внесена поправка до законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії" суперечить зобов'язанням України перед ЄС.
 

"Правка суперечить міжнародним зобов'язанням, взятим на себе Україною в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак народний депутат Герус Андрій Михайлович з трибуни заявив, що така норма є дискримінаційною і повинна бути виключена з українського законодавства, про що він повідомив представникам Енергетичного співтовариства , а решта нібито погодилися з його твердженням ", - йдеться в петиції. 

 
Коментарі (0)