ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Зменшення видатків на субсидії у 2020 році пояснюється тим, що зросли доходи населення - Мінсоцполітики

Зменшення видатків на субсидії у 2020 році пояснюється тим, що зросли доходи населення - Мінсоцполітики

Зменшення видатків на субсидії у 2020 році пояснюється тим, що реальна сума витрат за цією статтею у поточному році зменшилась у порівнянні з попередніми роками через зростання рівня доходів населення
Зменшення видатків на субсидії у 2020 році пояснюється тим, що реальна сума витрат за цією статтею у поточному році зменшилась у порівнянні з попередніми роками через зростання рівня доходів населення. 
 
Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.
 
"Якщо порівнювати січень 2019 року до січня 2020 року, то там відбувається зменшення обсягу коштів. Але ще у квітні-травні цього року вже за підсумками минулого опалювального періоду ми провели аналіз реальної потреби в коштах на надання субсидій. І в цьому році, у 2019-му, при 4 млн одержувачах житлової субсидії, відповідна сума становить трошки більше, ніж 47 млрд грн. Рівно таку ж суму закладено на наступний рік", - зазначив Музиченко.
 
Віталій Музиченко підкреслив, що з 1 жовтня в Україні стартувала монетизація пільг: люди отримують ці виплати «живими грошима». З урахуванням механізму монетизації субсидій, яка стартувала на початку 2019 року, в українців з’явиться більше стимулів для економного споживання ресурсів і більше можливостей економії – оскільки зекономлені гроші з пільг та субсидій «можна покласти собі у кишеню».
 
«У проекті бюджету на 2020 рік на програму субсидій закладено близько 47 млрд грн. Цієї суми вистачить на всіх, кому потрібна державна допомога для оплати житлово-комунальних послуг», – резюмував Віталій Музиченко.
 

 

 
Коментарі (0)