ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗміна керівника «Укрзалізниці» вже не вплине на курс компанії

Зміна керівника «Укрзалізниці» вже не вплине на курс компанії

При збереженні курсу на поділ «Укрзалізниці» на три частини, від зміни нового керівника компанії нічого не зміниться, оскільки його роль не стільки управлінця, скільки виконавця заданої стратегії

При збереженні курсу на поділ «Укрзалізниці» на три частини, від зміни нового керівника компанії нічого не зміниться, оскільки його роль не стільки управлінця, скільки виконавця заданої стратегії.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив економіст і експерт Growford Institute Олексій Кущ.

«В даному випадку мова йде зовсім не про персоналії, а про системний підхід. Ідеологія нинішньої влади прекрасно видно на прикладі розробленого нардепами від «Слуги народу» законопроекту про розділення «Укрзалізниці» на три частини - інфраструктурну, пасажирську і вантажну », - вважає експерт.

А. Кущ також додав, що в даний момент ми спостерігаємо ідеї по запуску приватної тяги, що остаточно повинно підірвати структуру доданої вартості в залізничному тарифі.

«Перед нами розгортається ідея гібридної приватизації« Укрзалізниці », що припускає умертвіння здебільшого потенціалу компанії, а кращі шматки будуть передані в управління різних груп впливу. В результаті держава не отримає жодної копійки, яку можна було б виручити в разі ефективного використання залізниці », - уточнив він.

Таким чином, за словами А. Куща, держава просто розподілить «Укрзалізницю» між кількома фінансово-промисловими групами, які до того ж до приватних вагонів і приватної тязі отримають ще й приватні рейки.

«Що ж стосується пасажирських перевезень, то вони в цій концепції взагалі підлягають поступового знищення», - додав він.

На думку експерта, в таких умовах на перше «Укрзалізниці» можна поставити хоч кращого фахівця залізниць, але в системі координат токсичною стратегії від зміни персоналій нічого не зміниться.

«Таким чином, людина, яка буде поставлена ​​на чолі керівництва компанії буде не тільки управляти компанією, скільки виконувати завдання, заздалегідь визначені у рамках існуючої стратегії», - уклав А. Куща.

Нагадаємо, 5 лютого, Кабінет міністрів призначив Желько Марчек тимчасово виконуючим обов'язки голови правління «Укрзалізниці».

11 лютого з міжнародною компанією Boyden був укладений контракт на 837,5 тис. Грн для пошуку кандидатів на посаду глави «Укрзалізниці».

 

 
Коментарі (0)