ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗмінено порядок перерахування субсидій до місцевих бюджетів

Змінено порядок перерахування субсидій до місцевих бюджетів

Внесено зміни в зазначений порядок для забезпечення належного фінансування видатків державного бюджету на оплату пільг та житлових субсидій населенню

ГУ ГФС в Дніпропетровській області повідомляє, що 14 березня набула чинності постанова Кабміну, якою внесено зміни до порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій.

Внесено зміни в зазначений порядок для забезпечення належного фінансування видатків державного бюджету на оплату пільг та житлових субсидій населенню.

Документом передбачено, що додатковим джерелом фінансування таких витрат визначається податок на додану вартість (далі — ПДВ), сплачується Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» під час розмитнення природного газу.

З 1 січня 2017 року з Податкового кодексу України виключені положення про звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення НАК «Нафтогаз України» на митну територію України природного газу.

Раніше компанія не платила податок, відповідно до державного бюджету надходило менше грошей. Тепер сплачений ПДВ «Нафтогазу» стане джерелом перерахування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Березня 2017 p. 23:48
А у яку сторону перерахують субсидії? Торішньої весни у зв"язку із збільшенням тарифів (знеціненням гривні) субсидії були, як не дивно, значно зменшені. Тому актуальним є питання: чи можна відмовитись від перерахунку субсидії?