ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗміни держбюджету: програму субсидій уріжуть на 8 млрд грн, до 39 млрд грн

Зміни держбюджету: програму субсидій уріжуть на 8 млрд грн, до 39 млрд грн

Народні депутати України 249 голосами ухвалили зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»
Народні депутати України 249 голосами ухвалили зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».
 
Будуть збільшені видатки Пенсійного фонду – на 29,7 млрд грн. Ці кошти підуть на індексацію пенсій, виплати по 1 тис. грн пенсіонерам, які отримують менше 5 тис. грн.
 
Планується збільшити видатки Міністерства соціальної політики на 19,5 млрд грн, що дозволить підтримати людей, які втратили роботу через коронавірус.
 
Програму субсидій уріжуть на 8 млрд грн, до 39 млрд. Витрати на виплати допомоги окремим категоріям скорочують на 1,3 млрд грн до 61 млрд. На 3,6 млн грн до 84,8 млн скорочують фінансування соцзахисту дітей, сімей, жінок і найбільш вразливих категорій.
 
У Міносвіти відкусять 1,8 млрд грн і залишать 42,7 млрд грн. Чи не буде 500 млн від президентського фонду підтримки, 250 млн від фонду підтримки розвитку ВНЗ. Програма пільгових кредитів на вищу освіту скорочується в 17 разів до 2,2 млн грн.
 
Загальнодержавні витрати на освіту теж відкоригують. "Нової українській школі" залишать 1 млрд і заберуть 361 млн грн. Субвенція місцевим бюджетам "Здібна школа для кращих результатів" (ремонт, обладнання, закінчення будівництва, оновлення класів) схудне на 1 млрд грн до 2,5 млрд. Ще одна субвенція, на соцпідтримку педагогів, теж скоротиться на 1,5 млрд грн до 2 , 2 млрд.
 
Проект Держбюджету передбачає створення Фонду боротьби з коронавірусом та його наслідками, бюджет якого становитиме 64,7 млрд грн.
 
Ці кошти підуть на додаткові виплати медпрацівникам, які залучені до боротьби з коронавірусом, закупівлю медобладнання, надання грошової допомоги членам сімей медичних працівників, які загинули від COVID-19 тощо.
 

Проект «Велике будівництво» залишається в пріоритеті, на нього закладено 72 млрд грн. 

 
Коментарі (0)