ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЗміни в ДБН мають покращити стан та мінімізувати кількість аварій на трубопроводах

Зміни в ДБН мають покращити стан та мінімізувати кількість аварій на трубопроводах

Мінрегіон оновлює ДБН, зокрема, впровадило нові зміни у ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі» для покращення їх стану та мінімізації можливих проривів та аварій на трубопроводах
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, впровадило нові зміни у ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі» для покращення їх стану та мінімізації можливих проривів та аварій на трубопроводах.
 
А саме – ввело систематичний контроль за внутрішньою корозією трубопроводів та використання сучасних методів оброблення води, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Згідно зі змінами у ДБН, систематичний контроль за внутрішньою корозією трубопроводів встановлюється за індикаторами внутрішньої корозії та за допомогою корозиметрів і датчиків швидкості корозії. Для захисту від внутрішньої корозії трубопроводів слід застосовувати установки магнієвого захисту.
 
Такі зміни дозволять мають підвищити строк безаварійної експлуатації трубопроводів та зменшити витрати на їх ремонт.
 
Зміна в ДБН офіційно вступила в дію з 1 липня 2018 року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.  

 
Коментарі (0)