ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗмінились правила експорту електроенергії - НКРЕКП

Змінились правила експорту електроенергії - НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг внесла зміни у правила торгів на ринку електроенергії
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) внесла зміни у правила торгів на ринку електроенергії, про це повідомила пресслужба Регулятора. 
 
Нові правила передачі електроенергії мають ускладнити зловживання монополією під час імпорту електроенергії з Білорусії. Відповідно до змін, Укренерго зобов'язане виставляти потужність для експорту/імпорту до або з РФ, Білорусі, Молдови на повторний аукціон у тому випадку, якщо компанія не виконує заявлений графік постачання більш як на 5%. 
 
Тепер, якщо компанія викупила міждержавний перетин і заявила, що в конкретну добу здійснюватиме експорт або імпорт певного обсягу електроенергії, але не виконує заявлений графік постачання більш ніж на 5%, то Укренерго позбавляє власника фізичних прав на передачу. 
 

Тобто, якщо компанія викупила міждержавний перетин потужністю 500 МВт і заявила, що в конкретну добу імпортуватиме 400 МВт, але імпортувала лише 300 МВт, різниця потужності перетину у 200 МВт буде виставлена ​​на аукціон наступної доби. 

 
Коментарі (0)