ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗмінились правила підтвердження трудового стажу для переселенців

Змінились правила підтвердження трудового стажу для переселенців

Українським переселенцям змінили правила підтвердження трудового стажу

 

Українським переселенцям змінили правила підтвердження трудового стажу. Про це повідомляє начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на брифінгу 17 лютого.

Зокрема, тепер заявники можуть подати документи в будь-який територіальний підрозділ органу Пенсійного фонду України (ПФУ) незалежно від території обслуговування.

Вона уточнила, що в цьому контексті беруться до уваги ті періоди трудової діяльності українців, про яких немає точних відомостей в трудовій книжці – враховується час до 1 січня 2004 року.

На цей час особи, які хочуть підтвердити відповідний стаж роботи повинні подати заяву до територіального органу ПФУ; документи, які підтверджували б ліквідацію їх минулого підприємства; трудову книжку; копії документів, які стосуються минулих місць працевлаштування.

Нагадаємо, що незабаром в Україні знову підвищиться мінімальний пенсійний вік для українців. Відповідні зміни вступлять у свою законодавчу дію від 1 квітня 2021 року.

Зокрема, з цього моменту пенсійний вік для українців збільшується на пів року. Це стосується тільки українських жінок, які тепер нарівні з чоловіками можуть вийти на пенсію лише з 60 років.

 

 

 
Коментарі (0)