ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЗнайдено формулу здешевлення житла

Знайдено формулу здешевлення житла

В Україні існує кілька механізмів певного здешевлення вартості квадратного метра житла. Зокрема, шляхом виділення державою земельних ділянок з проведеними комунікаціями.

Здешевити вартість квадратного метра житла в Україні можливо за допомогою безкоштовного виділення державою земельних ділянок з проведеними комунікаціями. Таку думку висловив віце-президент Конфедерації будівельників України Іван Салій, - повідомляє УНН.

Іван Салій зазначив, що зараз в Україні існує кілька механізмів певного здешевлення вартості квадратного метра житла.

«Перше: потрібно визначити, що земельна ділянка владою надається з проведеними комунікаціями, як це передбачено законами, і безкоштовно. Друге: масове будівництво здешевлює житло. А у нас немає програми такого і немає його самого, а без цього здешевити вартість практично неможливо», - сказав пан Салій.

Крім цього, за словами Івана Салія, будівельники повинні домовитися між собою, щоб рентабельність була не вище 30%. Також позитивним стимулом може стати імпортозаміщення будівельних матеріалів.

«І таким чином будуть можливості для здешевлення», - зазначив експерт.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вартість житла в Україні сьогодні неадекватно висока порівняно з реальними доходами населення, і ця проблема вагоміша, ніж вартість кредитів, зазначають банкіри.

 
Коментарі (0)