ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗняття санкцій з Ірану пророкує колосальне падіння цін на нафту

Зняття санкцій з Ірану пророкує колосальне падіння цін на нафту

Після зняття Радою ЄС кілька днів тому з Тегерану економічних санкцій, з країни вже сьогодні повинні відправитись декілька десятків танкерів із сирою нафтою. Експерти наголошують, що це може привести до падіння ціни на нафту до 20 дол за барель.

Після зняття Радою Європейського Союзу 16 січня з Ірану економічних санкцій, сьогодні з країни відправляється 31 танкер, заповнені сирою нафтою, передають «U-news»

Тегеран заявляє, що був впевнений у позитивному рішення ЄС щодо зняття санкцій, тож танкери було зафрахтовано заздалегідь.

Така ситуація, на думку експертів, приведе до падіння ціни на нафту до 20 дол за барель. Адже, наразі нафта марки Brent знову здешевшала до рівня 27,72 дол за барель.

Втім «чорне» золото може ще знизитись в ціні після того, як Саудівська Аравія заявила, що готова продавати нафту за 16 дол за барель.

Поміж тим, обвал цін на нафту не позначився на курсу долара та ціні бензину. Хоча, в Україні контролювати ціну на пальне буде Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Відомство домовилося з нафтотрейдерами про зниження цін на бензин на низці АЗС.

Поміж тим у Міненерго оприлюднили формулу ціни на бензин у другій декаді січні: третина ціни (38-39%) складає власне ціна імпортованого палива, ще третину — податки. Решта ж — логістичні витрати та прибуток мереж автозаправних станцій.

 
Коментарі (0)