ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняІзраїль сприятиме екології українського водопостачання

Ізраїль сприятиме екології українського водопостачання

Україна та Ізраїль домовилися утворити спільну робочу групу для переходу до впровадження екологічних проектів з водопостачання.

В рамках візиту до Держави Ізраїль Міністр Едуард Ставицький зустрівся з Головою Національної водної компанії «Мекорот» паном Алексом Вижницером, - інформує «У.К.» прес-служба Міністерства природи.

Під час зустрічі було обговорено питання співпраці в рамках Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011 - 2020 роки, метою якої є забезпечення гарантованих Конституцією прав громадян на достатній життєвий рівень та екологічну безпеку шляхом забезпечення питною водою в необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів.

Програма передбачає упорядкування зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, будівництво та реконструкцію водозабірних споруд із застосуванням новітніх технологій та обладнання, упровадження станцій (установок) доочищення питної води у системах централізованого водопостачання, інвентаризацію каналізаційних очисних споруд, оснащення лабораторій для здійснення контролю якості води та стічних вод сучасним контрольно-аналітичним обладнанням та інше.

За результатами зустрічі сторони домовились утворити спільну робочу групу для переходу до впровадження екологічних проектів.  

Також Міністр Едуард Ставицький ознайомився з найсучаснішими екологічними технологіями на підприємствах з охорони та очистки води, природних ресурсів та довкілля.

Довідково: «Мекорот» є однією з найбільш технологічно розвинених компаній у сфері води. Сімдесят років інновацій в умовах значних екологічних проблем  зробили «Мекорот» світовим лідером у сфері опріснення, регенерація води, якості питної води та ін.

 
Коментарі (0)