ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗростання потужності ВДЕ збільшилось на 36%

Зростання потужності ВДЕ збільшилось на 36%

Загальна потужність досягла 1803,6 МВт

Зростання потужності ВДЕ збільшилось на 36%

Частка виробництва електричної енергії з альтернативних джерел в Україні досягла 1,8%

Станом на кінець вересня цього року, частка виробництва електричної енергії з альтернативних джерел в Україні досягла 1,8% від усієї кількості виробленої енергії. Загальна потужність досягла 1803,6 МВт. Про це повідомляє прес-служба Європейської бізнес асоціації.

Так, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зростання потужності відбулось на 36,7%.

Поступове збільшення потужностей об’єктів відновлювальної електроенергії (ВДЄ) може створювати додаткове навантаження на енергосистему, особливо на Півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізькі області). Адже там розташовано 80% всіх ВДЄ проектів.

В повідомленні наголошується, що у зв’язку зі збільшенням виробництва в Україні, вкрай важливо в найближчі 5 років будувати високоманеврені потужності. Ними можуть стати накопичувальні акумулюючі станції – для накопичення енергії в пікові періоди.

«Це об’єкти накопичення виробленої електричної енергії, які в потрібний момент можуть в короткий період видати електроенергію в систему та збалансувати її», -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: близько 9% всієї товарної виручки української генерації складають відновлювальні джерела.Раніше повідомлялось, що потужності відновлювальних джерел енергії в lll кварталі зросли в 2,4 раза.

 

 
Коментарі (0)