ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко: Київщина відмовилась від субвенції для ОТГ

Зубко: Київщина відмовилась від субвенції для ОТГ

Від Київської області проектних заявок все ще не надходило, хоча розмір субвенції для регіону — 6,1 млн грн

До Мінрегіону надійшло вже 1103 заявки від 156 об’єднаних територіальних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів —  908, 329 млн грн (~ 91% розміру субвенції).

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Кількість заявок збільшується щомісяця. Громади відчули реальні переваги об’єднання та децентралізації в цілому. Держава надала їм ресурс у вигляді субвенції на розбудову інфраструктури та соціальних об’єктів. Це реальна можливість для громад, реалізовуючи необхідні проекти, забезпечити комфортне життя для своїх мешканців», — зауважив Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що найкраще з підготовкою проектів впоралися об’єднані громади Вінницької, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Сумської областей, які вже вибрали 100% виділених їм коштів субвенції.

«Разом з тим, від Київської області проектних заявок все ще не надходило, хоча  розмір субвенції для регіону — 6,1 млн грн. Київщина має великий бюджет, мабуть, тому відмовилась від державної субвенції для ОТГ», — відзначив Віце-прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, Комісія при Мінрегіоні погоджує більшість заявок об’єднаних громадах на інфраструктурні проекти.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис грн для найменшої громади до 23 млн грн — для найбільшої.

 

 
Коментарі (0)