ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко: Монетизація субсидій сприятиме енергоефективності

Зубко: Монетизація субсидій сприятиме енергоефективності

Впроваджуючи монетизацію субсидій, ми досягаємо двох цілей. Перше, громадяни не повинні бути заручниками постачальників послуг

Впроваджуючи монетизацію субсидій, ми досягаємо двох цілей. Перше,  громадяни не повинні бути заручниками постачальників послуг. Раніше рахунки для субсидіантів формувалися поза їх очами і ніхто не міг проконтролювати справжній обсяг наданих послуг і споживання. Після монетизації, людина матиме живі кошти і самостійно  контролюватиме як якість послуг від постачальника, так і розрахунки за неї. Друге, за рахунок віртуального проходження субсидій, в українців зникає зацікавленість рухатися у напрямку енергоефективності і ми маємо зламати цей стереотип.

Про це під час ефіру на ТК 112 заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми не можемо говорити про можливість зменшення вартості газу у 2-4 рази, як це дехто популістично заявляє. Але ми можемо говорити про можливості зменшення у двічі або у тричі енергоспоживання. А це означає, що ми можемо зменшити рахунки. І для цього необхідно мати «живі кошти», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що сьогодні українці, які отримували субсидії, знову починають вчитися платити за комунальні послуги. Вони можуть чітко заміряти скільки вони споживають, думати про те, як зменшити споживання, проконтролювати і вирішувати, що можна для цього зробити.

 

 
Коментарі (0)