ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗубко: На часі – впровадження трирівневої системи ЦНАП

Зубко: На часі – впровадження трирівневої системи ЦНАП

В Мінрегіоні планують перевести ЦНАПи на третій рівень стандартів для надання громадянам понад 600 адміністративних послуг.

В Мінрегіоні планують перевести ЦНАПи на третій рівень стандартів для надання громадянам  понад 600 адміністративних послуг.

В Мін регіоні відзначають, що на сьогоднішній день спостерігається якісна синергія зусиль органів місцевої влади, Уряду і міжнародних партнерів щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) на місцях. Таке партнерство сприяє створенню сучасних ЦНАПів за кошти місцевих бюджетів, ДФРР, субвенції для ОТГ та програми «U-LEAD з Європою».

Про це на загальних зборах Асоціації ОТГ заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми переходимо до трьох стандартів ЦНАПів. Це стосується не лише вимог до приміщень та оснащення. Мова про відповідність визначеним стандартам 1, 2 або 3 рівня з точки зору кількості послуг, що надаються. Для прикладу, третій рівень – це 600 послуг. Ми розуміємо, що такий ЦНАП може бути розміщений у великих містах та обласних центрах. Але ми також прагнемо до відкриття ЦНАПів і в ОТГ, які б забезпечували максимально комплексне та якісне надання адмінпослуг», — зазначив Геннадій Зубко.

На сьогодні вже відкрито 75 ЦНАПів в Україні за рахунок ДФРР і субвенцій ОТГ. Загалом по Україні – 746 ЦНАП, з яких 71 - в ОТГ.

За словами Геннадія Зубка, вже напрацьована мережа — карта необхідної кількості ЦНАПів по всій Україні. «Мережа враховує важливий критерій – територіальну та часову доступність до послуги для мешканців у конкретному населеному пункті. Найближчим часом ми опублікуємо весь перелік населених пунктів з обов’язковим розміщенням у них ЦНАПів, і проекти зі створення центрів за цією методикою будемо підтримувати в першу чергу», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

 

 
Коментарі (0)