ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗубко: Нам потрібно щонайменше 2-2,5 млрд. грн. спрямовувати на мотивацію енергоефективності

Зубко: Нам потрібно щонайменше 2-2,5 млрд. грн. спрямовувати на мотивацію енергоефективності

Кабмін перейнявся мотивуванням українців до впровадження енергоефективних заходів, а саме – встановлення індивідуальних теплових пунктів

На сьогодні необхідно вміти мотивувати мешканців багатоповерхівок встановлювати індивідуальні теплові пункти, що дозволить не тільки обліковувати, але й регулювати подачу тепла до будинку .

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Нам потрібно щонайменше 2-2,5 млрд. грн. спрямовувати на мотивацію енергоефективності. Близько 100 тисяч багатоповерхівок підлягають термомодернізації. 70% із близько 7,5 млн. індивідуальних домогосподарств також підлягають модернізації», — наголосив Зубко.

За його словами, обсяги цього ринку оцінюють у 40 млрд. євро.

«І цей ринок буде активно працювати 10-12 років. Перший відчутний ефект очікуємо за три роки. Але насамперед маємо вирішити питання обліку споживання енергоресурсів вже наступного року. Необхідно мотивувати мешканців багатоповерхівок встановлювати індивідуальні теплові пункти, що дозволить не тільки обліковувати, але й регулювати подачу тепла до будинку», —  прокоментував він.

Зокрема такі підходи є сигналом для розвитку бізнесу. 

«Ідеться про ринок будівельних матеріалів, інженерні та енергосервісні компанії, залучені у проекти, зокрема і рамках програми «теплих кредитів» теплими кредитами. «Держава витратила 343 млн гривень 2015 року і 100 тисяч сімей долучилися до цієї програми. Цього року долучиться ще близько 200 тисяч родин», — додав міністр.

Варто зазначити, що рішення Уряду щодо додаткового виділення 100 млн. грн. на програму «теплих кредитів» дозволило відновити роботу даного  інструменту впровадження енергоефективних заходів. Загалом на програму цього року у дербюджеті закладено 793 млн. грн. 

 

 
Коментарі (0)