ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗубко: Підприємства повинні перейти на повний облік води

Зубко: Підприємства повинні перейти на повний облік води

Комерційний облік спожитого тепла і води за допомогою лічильників є найбільш ефективним засобом в боротьбі з постачальниками-монополістами

Комерційний облік спожитого тепла і води за допомогою лічильників є найбільш ефективним засобом в боротьбі з постачальниками-монополістами і списанням витрат на комуналку за завищеними нормами.

Про це на нараді заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає УНІАН.

"Для нас перехід на комерційний облік води і тепла є стратегічно важливим завданням. Лічильник - це" щеплення "від монополізму і спосіб перейти від списання по нормативним показникам до реального споживання", - сказав він.

За його словами, якщо у людини є можливість купувати тепло і воду, при цьому отримуючи гроші від держави у вигляді субсидії, лічильник буде необхідністю, яка дозволить економити споживання і засоби.

"Для нас дуже важливий стовідсотковий облік витрат за лічильниками, зараз ми знаходимося на рівні 79%. Миколаївська область в цьому плані є лідером, там практично стовідсотковий показник обліку", - зазначив він.

Міністр також заявив, що на 2019 р перед комунальними підприємствами по всій країні стоїть завдання перейти на повний облік споживання води.

 

 
Коментарі (0)