ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗубко: Україна витрачає у чотири рази більше газу, ніж Німеччина

Зубко: Україна витрачає у чотири рази більше газу, ніж Німеччина

На сьогодні Україна споживає у чотири рази більше газу для опалення будинків, ніж Німеччина, і у три рази більше, ніж Польща.

На сьогодні Україна споживає у чотири рази більше газу для опалення будинків, ніж Німеччина, і у три рази більше, ніж Польща.

 Про це в інтерв’ю "5 каналу" заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

"Якщо порівнювати нас з європейськими країнами, то ми споживаємо в 4 рази більше (газу – ред.) ніж, наприклад, в Німеччині. Якщо порівняти з Польщею, - у три рази. І ми не отримуємо більше якості, або ми не платимо менше, ніж поляки", - зазначив Геннадій Зубко.

НАК "Нафтогаз України" збільшив ціну на газ для промислових споживачів у жовтні на 3% - до 9016,8 за 1 тис. куб. м (з ПДВ), відповідно до вересня.

Такі ціни діятимуть з 1 жовтня 2017 року і до кінця місяця.

Також, як повідомлялося раніше, НАК "Нафтогаз України" у січні-серпні 2017 року збільшила закупівлю газу як по імпорту, так і в ПАТ "Укргазвидобування" на 29% - до 15.6 млрд куб. м відповідно до аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, обсяг газу в підземних сховищах України станом на 23 вересня збільшився до 16.048 млрд куб. м. 

Додамо, що у серпні поточного року Україна збільшила споживання природного газу на 16,6%  - до 1.32 млрд кубометрів, в порівнянні з серпнем 2016 року. 

 

 
Коментарі (0)