ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗубко: Україна зацікавлена в участі у нафтогазових проектах

Зубко: Україна зацікавлена в участі у нафтогазових проектах

Одним з важливих аспектів домовленості України та Білорусі є реалізація дорожньої карти співробітництва держорганів.

Україна зацікавлена в участі в білоруських нафтогазових проектах, зокрема, готова постачати обладнання для переробки, транспортування і зберігання нафти і газу.

Про це за підсумками засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства. 

Є великі перспективи і потенціал у сфері транспортування нафти через територію України до Білорусі. Зараз відпрацьовуємо техніко-економічні аспекти поставок нафти з використанням українських трубопровідних маршрутів на білоруські НПЗ», - зазначив Зубко.

 Віце-прем’єр також повідомив, що ще одним важливим аспектом домовленості є реалізація дорожньої карти співробітництва держорганів та організацій Білорусі та України з енергоефективності та використання місцевих паливно-енергетичних ресурсів на 2017-2020 роки.

«Ми поглиблюємо з Білоруссю партнерство у сфері сейсморозвідувальних робіт, надання сервісних послуг з буріння та капремонту нафтових, газоконденсатних і газових свердловин в Україні, постачання обладнання, виробленого підприємствами наших країн», - підсумував Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що в країні очікується масштабна реконструкція морської галузі. Він зазначив, що буде відновлено будівництво хвилелому в Одесі, а також днопоглиблення в акваторії українських портів. Обсяг інвестицій в галузь складе 500 млн доларів.

 

 
Коментарі (0)