ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГЗубко запевнив, що українців не виселятимуть з квартир за борги за компослуги

Зубко запевнив, що українців не виселятимуть з квартир за борги за компослуги

Міністр радить громадянам писати заяви на отримання субсидій або брати допомогу від держави

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко запевняє, що громадян не будуть виселяти з квартир за борги за комунальні послуги.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Був хоч один випадок, коли за несплату житлово-комунальних послуг виселили якусь сім'ю? Давайте перестанемо лякати людей цими питаннями», - зазначив Зубко.

Щоб оплачувати комунальні послуги за новими тарифами, міністр радить громадянам писати заяви на отримання субсидій або брати допомогу від держави на заходи з енергоефективності і таким чином економити кошти.

«Програма «теплих кредитів» дає можливість отримати компенсацію від держави в 20% на негазові котли, 30% – на індивідуальне утеплення, 40% – якщо це багатоповерховий будинок ОСББ», – наголосив міністр.

Нагадаємо , що 27 квітня Кабінет міністрів України встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6 879 грн за тис. куб. м, скасувавши з 1 травня норму споживання населенням газу за пільговою ціною.

На тлі встановлення єдиної ціни на природний газ для населення Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила з 1 липня тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду в Україні в середньому на 75-90%.

 

 
Коментарі (4)
Коля Пухов
08 Вересня 2016 p. 17:03
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.
Коля Пухов
08 Вересня 2016 p. 17:05
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а часткова компесація цього знецінення надається вибірково і тимчасово. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Це знає кожний економіст.
Коля Пухов
09 Вересня 2016 p. 16:15
За опалення і гарячу воду зараз приходить не Рахунок, а так зване Повідомлення, яке приймається до оплати лише в Ощадбанку, тому там утворююються величезні черги. Крім того, Ощадбанк не ставить відмітку про оплату на цьому Повідомленні -- замість того на тоненькому сіренькому папіросному папірці теж сіреньким чорнилом і тому нерозбірливо друкується з обох сторін цього папірця інформація про сплату...
Коля Пухов
11 Вересня 2016 p. 15:46
Тобто, якщо виникне якась розбіжність по сплаті або спір , то цей сіренький папірець (чек) навряд чи зможе допомогти ...